Amnesty International: Международната коалиция начело със САЩ е убила при въздушни удари над 300 сирийци


Amnesty International: Международната коалиция начело със САЩ е убила при въздушни удари над 300 сирийци Международната правозащитна организация Amnesty International съобщи, че в резултат на авиационни удари от международната коалиция начело със САЩ по позиции на ИД за две години в Сирия са загинали 300 мирни жители, стотици са пострадалите.

„Силите на коалицията начело със САЩ, нанасящи удари в Сирия, трябва да проверят щателно разследване на съобщенията за жертви сред мирното население в резултат на своите операции и да разкрият получените резултати.

В резултат на 11 атаки на коалицията, изучени от организацията, видимо са загинали около 300 граждани за две години от авиоудари против въоръжените групировки на ИД” – се казва в съобщението на сайта на Amnesty International.

Правозащитната организация изпратила до Пентагона меморандум относно откритите данни, но засега не е получило отговор. Според правозащитниците, силите на коалицията започнали вътрешно разследване най-малко по 2 от посочените 11 случая, посочени от AI.

По информация към 26 септември, американското Централно командване (отговорно за Близкия Изток) допуснало, че само едно гражданско лице загинало в резултат от инцидентите.

„Ние се опасяваме, че коалицията начело със САЩ значително не дооценява щетите, причинени на мирни граждани в резултат на техните операции в Сирия” – заявила Лин Маалуф, заместник-директор по изследванията в регионалния офис на Amnesty International в Бейрут.

Posted on 31.10.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: