“Ростех” създаде оръжие, което унищожава дронове


“Ростех” създаде оръжие, което унищожава дроновеЕкспертите от Обединената приборостроителна корпорация (ОПК), която е част от “Ростех”, създадоха оръжие, което може да унищожи група ударни мини безпилотни летателни апарати, съобщи представител на предприятието, цитиран от Лента.ru

“Такива оръжия вече съществуват в Русия. Те не разрушават физически дроновете, а създават смущения и гарантирано изваждат от строя радиоелектронните бордови системи, превръщайки безпилотния апарат в безполезно парче мъртво желязо и пластмаса”, обясни той.

По негови думи, традиционните средства за унищожение, включително малки оръжия, системи за противовъздушна отбрана (ПВО) и конвенционалните системи за радиоелектронна борба (РЕБ) са ефективни в борбата с малките дронове.

“Нашата система просто не позволява на тези роботи да достигнат целта си”, каза той.

На 24 октомври стана ясно, че министерството на отбраната на САЩ провежда изпитания с група безпилотни апарати, способни по радиоелектронен или огневи път да обезвредят противовъздушната отбрана на противника.

Според ръководителя на ведомството за стратегически възможности Уилям Роупър, безпилотните самолети за еднократна употреба летят на ниски височини и могат да се използват като средство за разузнаване.

“Противникът ще бъде принуден да отдели много повече време и усилия за отбрана, за да може надеждно да се защитава от такива групи от дронове”, каза Роупър.

Advertisements

Posted on 31.10.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: