Русия и Китай ще развиват сътрудничеството в областта на интернет технологиите


Русия и Китай ще развиват сътрудничеството в областта на интернет технологиите Русия предложи на Китай да разгледа възможността за създаване на системи за облачно съхранение на данни, както и развитие на сътрудничеството в други направления в областта на интернет-технологиите, съобщи РИА „Новости“, позовавайки се на заместник-министъра на връзките и масовите комуникации Алексей Волин, предаде Газета.ru.

„Необходимо ни е сътрудничество в областта на съхранение на данни, особено в точките на обмен на трафик, които се намират на руска територия“, заяви Волин на руско-китайски форум на интернет-медии.

Както той отбеляза, трябва заедно да се помисли и за създаването на системи за облачно съхранение, които да повишат независимостта и неуязвимостта на националните сегменти на интернет.

Волин допълни, че отделна тема в сътрудничеството на страните трябва да бъдат въпросите за сигурността в интернет. Освен това е много важно Русия и КНР да си сътрудничат в областта на борбата с пиратството.

Форумът се провежда в Гуанджоу в китайската провинция Гуандун.

Advertisements

Posted on 30.10.2016, in Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: