Лавров: Сирийската правителствена делегация е готова още утре да замине за преговори в Женева


Лавров: Сирийската правителствена делегация е готова още утре да замине за преговори в Женева Руският външен министър Сергей Лавров заяви след срещата си със своите колеги от Сирия и Иран Уалид Муалем и Мохамад Джавад Зариф, че сирийската правителствена делегация е готова още утре да пристигне в Женева за преговори, предаде РИА Новости.
„Необходимо е да се възобнови политическия диалог в Сирия, а делегацията на Дамаск е готова още утре да пристигне в Женева за началото на преговори с опозицията“, заяви Лавров.

„Всички ни обединява разбирането на липсата на алтернатива пред разрешаването на конфликта в Сирия по дипломатически път и ние поддържаме желанието на сирийското ръководство за възобновяване на политически процес въз основата на решенията на Международната група по поддръжка на Сирия и Съвета за сигурност на ООН.

Ние приветстваме уверенията на сирийския външен министър Уалид Муалем за това, че делегацията на сирийското правителство е готова буквало утре да пристигне в Женева за преговори под егидата на ООН с представителите на всички опозиционни групи“, заяви Лавров след срещата си с Муалем и Джавад Зариф.

Advertisements

Posted on 29.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: