ВКС на Русия и сирийската авиация потопиха в огън терористите в град Сауран (видео)


ВКС на Русия и сирийската авиация потопиха в огън терористите в град Сауран (видео)Днес сутринта правителствената войска на Сирия, към която се присъединиха отряди на опълчението, атакуваха град Сауран, намиращ се в северната част на провинция Хама.
Щурмът започна едновременно в две направления след 2-дневно затишие, по време на което командването на ВС на САР проведе прегрупиране и подготви настъплението.
Източната част на града бе атакувана от частите на спецназа „Шахин“, част от бригадата „Tiger Forces“.
По време на неочакваното за джихадистите настъпление „Тигрите“ изтласкаха противника от височините Тел ад-Дур, което в голяма степен предопредели успеха на провеждащата се операция.
След завземането на височините сирийските части потопиха в огън джихадистите от „Ахрар-аш-Шам“, „Джейш-ал-Изза“ и „Джейш ан-Наср“.
Настъплението на силоваците бе подкрепено от ударните вертолети на ВКС на Русия, които потушаваха всяка съпротива по пътя на придвижващите се правителствени сили.
Понастоящем е в ход зачистване на покрайнините на населеното място от остатъци от бандитски групи от джихадисти.
Едновременно с атаката на Сауран части от ВС на САР настъпват към Тейбат ал-Имам. В това направление боевете продължават и до момента.
Измъкналите се от населеното място Маурек в помощ на разбитите бандитски части две колони джихадисти бяха ликвидирани от ВКС на Русия и ВВС на Сирия.
Advertisements

Posted on 29.10.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: