Суперсекретната подводница „Подмосковье“ ще попълни арсенала на Северния флот на ВМФ на Русия (видео)


Суперсекретната подводница "Подмосковье" ще попълни арсенала на Северния флот на ВМФ на Русия (видео)Руският атомен ракетен подводен крайцер със стратегическо предназначение  „Подмосковье“ на 22 октомври за първи път за последите 16 години напусна акваторията на Северодвинск, съобщава National Interest.

Изданието подчертава, че подводницата съвсем не е обикновена. В продължение на цялото това време атомната подводница е била модернизирана за изпълнението на специални мисии, подробностите остават в тайна.

Изданието знае за руската атомна подводница следното: тя е била изпратена на ремонт още през 1999 година в рамките на проекта на Министерството на отбраната на Русия, предполагащ дълбоководни изследвания.

Може да приема на борда си безпилотни подводни апарати, които се разполагат на върха на подводницата, там, където по-рано са били балистичните ракети. Един от подобните апарати е „Клавесин-1Р“, разработен от руския Институт за морски технологии към РАН, който може да се потапя на дълбочина до 6 километра.

„Подмосковье“ е в състояние да носи на борда си мини атомните подводници „Лошарик“, специално разработени за разузнавателни и други специални операции на пределни дълбочини.

„Подмосковье“, както твърди National Interest, „напълно вероятно“ може да вземе на борда си мини-атомните подводници за изпълнение на специални операции „Палтус“ и „Кашалот“. За тях изданието знае малко, макар да се предполага, че както и „Лошарик“, тези мини-атомни подводници могат да изпълняват както изследователски, така и военни функции.

След завръщането си в строя се очаква, че „Подмосковье“ ще влезе в 29-та отделна бригада на Северния флот на ВМФ на Русия.

 

 

Advertisements

Posted on 28.10.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: