Сръбският президент: Само военната кампания на Русия се противопоставя на тероризма в Сирия


Сръбският президент: Само военната кампания на Русия се противопоставя на тероризма в СирияСамо военната кампания на Русия към момента се противопоставя на тероризма в Сирия, заяви сръбският президент Томислав Николич в интервю за телевизионния канал RT.

„При цялото ми уважение към всички държави, смятам, че руската военна кампания в Сирия е единствената кампания, която се бори с терористите“, заяви той.

По думите на държавния глава действията на Москва в Сирия трябва да станат пример и за други държави, тъй като тероризмът представлява заплаха за всички и с него трябва да се борим сега.

„Случващото се в Сирия няма отношение с това дали сирийското правителство ще остане на власт. Русия не взима участие във войната на сирийското правителство с опозицията, тя воюва срещу тероризма заедно с правителството“, заяви Николич.

Той добави още, че светът в момента се намира на прага на нова Студена война и по тази причина всяко действие на Русия в отбраната или икономиката буди критика.

„Аз не виждам каквито и да е било други причини, заради които Русия да бъде критикувана за участието си в борбата с тероризма. Дойде време да седнем и да помислим без предразсъдъци накъде отива този свят“, посочи още сръбският държавен глава.

Advertisements

Posted on 28.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: