Путин: Русия не се стреми към глобална доминация, искаме равна и неделима сигурност за всички


Путин: Русия не се стреми към глобална доминация, искаме равна и неделима сигурност за всичкиРусия не се стреми нито към глобална доминация, нито към експанзия, тя иска равна и неделима сигурност за всички. Противоречията в света, свързани с преразпределение на политическата мощ и икономическото влияние, нарастват, отбеляза Путин.

„В криза се оказа самият проект за глобализация, а в Европа вече говорят за несъстоятелността на политиката на мултикултурализъм“, отбеляза президентът.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не може да влияе на изборите в САЩ, като подчерта, че Америка е велика държава, а не бананова република.

„Наистина ли някой мисли сериозно, че Русия може да повлияе на избора на американския народ? Да не би Америка да е бананова република? Америка е велика държава“, каза Путин на пленарната сесия на дискусионния клуб „Валдай“, цитиран от руските медии.

Президентът отбеляза, че в хода на кампанията трябва да се води дискусия за непосредствените проблеми на САЩ, а не за някаква митична руска намеса.

„Къде по-просто е да отвличаш вниманието на хората чрез т.нар. руски хакери, шпиони, агенти за влияние и т.н“, каза още Путин.

„Създадените още по времето на Студената война и явно изгубили своята същност структури като НАТО, въобще не са се адаптирали към новите условия, независимо от приказките за това“, заяви руският държавен глава.

Путин съжалява, че личните му договорености с американския президент Барак Обама, не са сработили и във Вашингтон са се намерили сили, които са нарушили тези планове.

„Не ни се удава да спрем кръвопролитието и да стартираме политическия процес. Въпреки дългите преговори, огромните усилия и сложните компромиси, за да създадем единен фронт срещу тероризма“, призна Путин.

„Не сработиха и нашите лични договорености с президента на САЩ, във Вашингтон се намериха сили, които направиха всичко, тези договорености да не бъдат реализирани.

Posted on 28.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: