Михаил Саакашвали предположи скорошно присъединяване на Латвия към Русия


Михаил Саакашвали предположи скорошно присъединяване на Латвия към РусияЕкс-президентът на Грузия и настоящ действащ губернатор на Одеска област в Украйна Михаил Саакашвали заяви, че в резултат на масовите протестни акции в Рига властта в страната може да бъде завзета от привържениците на присъединяването на Латвия към Русия.

„Почти половината от населението на Рига са руснаци. Те могат да излязат на протестна акция в огромно количество и да завземат правителствените сгради, да подменят държавния флаг. Да създадат нещо като Латвийска народна република“, — отбеляза Саакашвили.

Според него, страните от Прибалтика, макар и да влизат в НАТО, няма да дочакат никаква помощ от алианса.

В средата на септември стана ясно, че през есента на 2017 година в Полша, Литва и Латвия ще бъдат разположени четири допълнителни батальони на НАТО.

Москва, от своя стара, нееднократно е заявявала, че разглежда подхода на войските на НАТО като заплаха за своята сигурност.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е заявил, че Русия никога няма да атакува страна членка на Северноатлантическия пакт.

Posted on 28.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: