“Индипендънт”: Хилари Клинтън има всички шансове да започне Третата световна война заради отношението си към Русия


“Индипендънт”: Хилари Клинтън има всички шансове да започне Третата световна война заради отношението си към РусияЗа да осигурят мир в целия свят, достатъчно е САЩ да установят топли отношения с Русия и именно това разбира Доналд Тръмп за разлика от своята съперничка Хилъри Клинтън, пише Шон О`Грейди вестник “Индипендънт”.

Авторът на публикацията задава въпрос дал кандидатът за президент от демократите може да започне Трета световна война. Според него, в това няма никакви съмнения – може и още как! Журналистът отбелязва, че Тръмп превъзхожда своята съперница по един важен параметър: той си дава сметка, че с Русия е по-добре да се разберат.

„Ако във външната политика се изхожда от принципа „Врагът на моя враг е мой приятел”, то тогава не само е възможно, но е и желателно да се установи мир, сътрудничество и алианс с Русия” – казва в публикацията.

Както пише изданието, ако президент на САЩ стане Тръмп, той ще се договори със своя руски колега за съвместна борба с тероризма в Сирия.

Що се отнася до Клинтън, тя не разбира, че, от гледна точка на доктрината на Кисинджър, във външната политика на първо място стоят интересите на Америка.

Политиката на Русия по отношение на Прибалтика или Украйна не засяга САЩ.

„Най-простият начин да бъде предотвратена трета световна война е да се позволи на руснаците да правят, каквото си искат още повече, ако нас това не ни засяга”, пише Шон О`Грейди.

Има разпространен виц, че демократите винаги „изпитват слабост” към Русия или че искат международно разведряване и мир. Най-твърдите поддръжници на курса на Студената война бяха от Демократическата партия.

Например при демократа Кенеди светът се оказа на границата на разрушението по време на Карибската криза през 1962 г., се казва в материала.

Нещо подобно може да се получи и при президента Клинтън, но не и при Тръмп уверява авторът, призовавайки да се даде шанс на кандидата-републиканец.

Posted on 27.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: