Уникалният парашут-парапланер „Далнолет“ на руския спецназ – без аналог в света


Уникалният парашут-парапланер "Далнолет" на руския спецназ -  без аналог в светаРуските части със специално предназначение ще бъдат въоръжени с уникален парашут-парапланер „Далнолет“, с помощта на който ще могат да извършват скокове от 10 км височина и да прелитат незабелязано от противника до 100 километра, съобщава „Известия“.

Изданието отбелязва, че „Далнолетът“ е без аналог в света. Уникалността на новия парашут се състои в особената форма на купола, която наподобява конструкцията на парапланера.

За да преодолеят основният проблем на парапланера – теглото, което не му позволява да извършва управляем полет на големи разстояния, конструкторите от ивановския парашутен завод „Полет“, съвместно с инструкторите-парапланеристи от школата МАИ са създали хибрид, който по своите характеристики не отстъпва на истинския парапланер.

„Далнолетът“ е толкова компактен, че основният и резервният му парашут се побират в една раница. Системата тежи 20 килограма и може да измине до 60 км с товар до 190 килограма. А при попътен вятър това разстояние може да достигне 100 км.

На 24 октомври руският спецназ отбеляза професионалния си празник.

Posted on 26.10.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: