Защо НАТО изпада в истерия при вида на самолетоносача “Адмирал Кузнецов”


Защо НАТО изпада в истерия при вида на самолетоносача “Адмирал Кузнецов”Походът на руската ударна авионосна група, начело със самолетоносача “Адмирал Кузнецов”, предизвика голям шум , още преди да е започнал.

Формената истерия в западните медии нарастваше с всяка измината миля на ескадрата към Британските острови и не стихва с приближаването на крайната точка от маршрута й в Средиземно море.

С какво походът на “Адмирал Кузнецов”предизвика истеричните нотки в изявленията на НАТО? Отговор на този въпрос търси тв “Звезда”.

Според експерта по информационно-психологически операции Александър Зимовски истеричната реакция на Великобритания срещу появата на мощна руска ескадра в Ла Манша има исторически корени. Като се започне с това, че Английският канал (както наричат Ла Манша) е юридическа граница на Обединеното Кралство.
Тоест “Петър Велики” и “Адмирал Кузнецов” буквално се разхождат под носа на врага. С всички произтичащи от това последици.

Второ, англичаните си остават англичани, морска нация, “владетелка на моретата”, отбелязва тв “Звезда”. И за тях чуждият военноморски флаг в близост до границите им е предизвикателство, ако щете на подсъзнателно ниво.

Затова не е чудно, че общественото мнение, подгрято от британските медии, буквално бе взривено.

Дори бегъл количествен анализ на публикациите в печата и в интернет показва, че думите “Путин”, “Русия”, “флот”, “ескадра” и “Адмирал Кузнецов” са най-често повтаряните от момента, в който руските моряци предприеха трудния си и дълъг поход в открито море.

Тук, разбира се, бяха задействани и някои елементи на хепънинга, както се казва, работа на твореца с публиката.

Какво толкова? Няколко руски военни кораба следват своя курс по всички правила и норми на международното мореплаване. Но не, следвайте внимателно щрихите!

Според цитати от медиите това е “ударния морски юмрук на Путин”.

И всички изпадат в паника, тревога, всички на борда! Съгласете се, че всичко това е далеч от нормите на традиционната морска вежливост.

Вместо Салют на нациите наблюдаваме залповете на русофобската пропаганда в духа на “студената война”, заключава авторът.

Advertisements

Posted on 25.10.2016, in Анализи, Въоръжени сили, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: