„Защитници на дружбата 2016“ – съвместно антитерористично учение на Русия и Египет (видео)


"Защитници на дружбата 2016" - съвместно антитерористично учение на Русия и Египет (видео)Това е първият опит за провеждане на съвместни действия на парашутно-десантните части на две страни на територията на африканския контент, се казва в официалното съобщение на Министерството на отбраната на Русия.

Над 15 хеликоптера и самолета с различно предназначение, около 300 парашутисти и 10 единици бойна техника се включиха в поредните маневри от учението „Защитници на дружбата 2016“, което Русия и Египет провеждат съвместно от 15 октомври, съобщи военното министерство в Москва.

В маневрите бяха използвани парашутни системи Д-10 и Т-10В, както и парашутни системи със специално предназначение „Арбалет 1“, „Арбалет 2“ и „МС 5“.

Управлението на подразделенията в учението се осъществяваше от руско-египетска оперативна група от общ команден център на военната база „Ел Хамам“ с използването на единна система за комуникация, а ученията са наблюдавани от представители на над 30 държави, допълват от министерството на отбраната в Москва.

„Защитници на дружбата 2016“ е съвместно антитерористично учение на руските Въздушно-десантни войски и парашутно-десантните войски на Египет. То се провежда от 15 до 26 октомври в района на Александрия в Египет.

 

Advertisements

Posted on 25.10.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: