Експерт разкри каква ще е съдбата на Хилари Клинтън след разгласяването на държавната тайна


Експерт разкри каква ще е съдбата на Хилари Клинтън след разгласяването на държавната тайнаКандидат-президентът на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън може скъпо да си плати гафа по време на телевизионните дебати, който вече бе определен като разгласяване на държавна тайна. коментира пред „Звезда” политологът Сергей Судаков.

„Безусловно, Хилари Клинтън направи катастрофална грешка. И грешката е свързана с това, че Клинтън, както и нейния мъж Бил, са хора, които са дали клетва и са получили достъп до държавни тайни.

Да имаш достъп до държавна тайна – това означава, че при никакви обстоятелства не трябва да бъдат разгласявани секретните информации, които са ви връчени с грифа „строго секретно”, на трети лица.

Там имаше почти 78 милиона души, които гледаха дебатите, а тя говори за много важна информация, за това, че от момента, когато бъде дадена заповедта за ядрен отговор или удар, ще минат цели четири минути. Такава информация ние не сме имали. Четири минути са страшно много време.

В момента тя ни дава много добра почва за размишление, значи, ние можем да градим нашия ядрен щит по друг начин. Тези четири минути може да ѝ струват много скъпо. В бъдеще може да има републикански реванш. Републиканците може да обвинят бъдещия президент в разгласяване на държавна тайна, да инициират разследване. Това може да доведе до импийчмънт”, разказа Судаков.

По-рано Клинтън хвърли американските военни в шок, след като разкри в хода на телевизионните дебати с Тръмп в Лас Вегас, че между издаването на заповедта за ядрен удар и нейното изпълнение има промеждутък от четири минути.

Авторитетни експерти веднага определиха случилото се като разгласяване на държавна тайна.

Posted on 25.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: