Ушаков сравни отношенията на Русия и Запада със Студената война


Ушаков сравни отношенията на Русия и Запада със Студената войнаСъвременността все повече напомня за времената на Студената война, затова трябва да се търсят начини за по-тясно сътрудничество между страните, включително между РФ и държавите от ЕС, за да не бъдат възможни никакви конфликти, заяви кметът на Рига Нил Ушаков, предаде RT.

„Това, че форумът събира на една маса участници от Европа, САЩ, Русия и други страни, вече е постижение, тъй като живеем в онова време, когато, четейки за отношенията между Запад и Русия, все по-често се използва термина военна риторика“, заяви Ушаков в речта си по време на откриването на конференцията „Балтийски форум“ в Юрмала.

По думите му в момента са настъпили времена, „които все повече напомнят за периода на

Студената война“.

Във връзка с това Ушаков заяви за необходимостта от намиране на начини за по-тясно сътрудничество между страните, за да „не бъдат възможни никакви конфликти“.

„През 1949 година Германия и Франция искат да постигнат по-тясно икономическо сътрудничество, за да не са възможни никакви конфликти.

Участниците във форума биха могли да предложат такова решение, за да може сътрудничеството между Запада и Русия да бъде толкова тясно, че конфликтите да станат невъзможни“, цитира РИА Новости кмета на Рига.

Posted on 24.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: