САЩ подготвят в Русия цветна революция по сценария на Украйна


САЩ подготвят в Русия цветна революция по сценария на УкрайнаХакерите от „КиберБеркут“ са успели да получат достъп до документите на Националният фонд за демокрация (NED) в САЩ, съдържащи информация за подготвката на множество материали в средствата за масова информация с антируска насоченост, в които участва американският журналист Дейвид Сетър, който както се твърди, работи за специалните служби на САЩ и поддържа тесни връзки с главата на фонда  Hermitage Уилям Браудър.

От публикуваните документи става ясно, че само за първите десет месеца от началото на 2016 година, по поръчка на Сетър са били подготвени 24 журналистически материала в редица крупни руски СМИ.

Хакерите съобщават също така, че още поне 6 такива журналистически материала са в процес на редакция, или се готвят за публикация.

Най-често в поръчковите статии на американският журналист Сетър, обекти на атака са Владимир Путин, Дмитрий Рогозин, Сергей Шойгу, баща и син Воробьови, братя Ротенберг, и много други известни руснаци.

При това, платежните документи с подробно описаниие на оказаните услуги Сетър изпраща директно в  NED. Тези отчети са изключително детайлни, като в единият от тях, се посочва, че Сетър е заплатил 11,50 долара за телефонни разговори.

 

„Материалите на  NED свидетелстват, че Вашингтон се старае да направи всичко, за да разклати политическата ситуация в Руската Федерация, целейки да организира същият онзи хаос, който ние преживяхме тук в Украйна през 2013 година“- се отбелязва в коментарите на „КиберБеркут“.

 

Хакерите добавят, че от получените отчети, може да се направи извода, че американският журналист Дейвид Сетър, всъщност е „свързващото звено“ между американския Фонд за демокрация и редица руски СМИ.

Злото не спи, както се казва, а информационната антируска кампания е впрегната по всички направления.

Припомняме, че преди срещата на върха на ЕС, от България рязко се засили антируската политическа реторика, а изявлението на българският премиер в подкрепа на санкциите, което предизвика буря негативни реакции сред българите, е също част от информационната кампания на Вашингтон, и дори самият премиер е бил заставен да обяви именно от името на България, че подкрепя ожесточаване на мерките срещу Русия заради ситуацията в Сирия.

С това се бележат два гола за Вашингтон: създаване на впечатление в руското информационно пространство, че България и българският народ  са срещу Русия, и сътветно максимално разединяване между двата народа.

Advertisements

Posted on 24.10.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: