Русия и Турция си сътрудничат с разузнавателна информация от Сирия


Русия и Турция си сътрудничат с разузнавателна информация от СирияРусия вече е започнала да предава на Турция разузнавателна информация, нужна за провеждането на операция „Щит Ефрат“.

По информация на вестник “Известия“ съответната договореност е била постигната при състоялите се миналата седмица разговори на президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган, пише Фокус.

Експерти смятат, че сътрудничеството с Турция по сирийския проблем може да донесе на Русия по-голяма полза от сътрудничеството със САЩ.

Пред изданието първият заместник-председател на комисията по отбрана и сигурност в Съвета на Федерация Франц Клинцевич разказва, че Турция негласно се е присъединила към групата за обмен на разузнавателни данни, сформирана от Русия, Сирия, Ирак и Иран.

„Ние предаваме на турската страна данни от радиоподслушването, радиотехническо и оптично разузнаване, които може да представляват интерес за нея. В отговор те също споделят информация. Турците имат много ефективни спецслужби и много добра агентура в Сирия“, казва руският депутат.

Advertisements

Posted on 24.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: