Русия създава нова военна сателитна комуникационна система с космически комплекси


Русия създава нова военна сателитна комуникационна система с космически комплексиВ Русия се провежда разработка на нова военна сателитна комуникационна система, съобщи в ефира на „Life звук“ заместник-началникът на Главния щаб на Сухопътните войски по комуникациите Александър Галгаш, съобщи агенция „Интерфакс“, цитирана от Газета.ru.

„За построяването на космически ешелон се провежда опитно-конструкторска работа за създаването на сателитна комуникационна система от трети етап с космически комплекси в геостационарна и високоелиптична орбити и комплекси наземни средства за сателитна връзка с различно базиране“, заяви Галгаш.

Той съобщи също така, че Русия работи над създаването на ново поколение радиосредства и комплекси ретранслатори на летателни апарати.

По думите на Галгаш, това ще позволи да бъде постигнато превъзходство над комуникационната техника на сухопътните войски на чужди държави по основните характеристики.

По-рано бе съобщено, че Министерството на отбраната е поръчало разработката на роботи за евакуация на ранени.

Advertisements

Posted on 23.10.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: