Зловещите двойни стандарти на САЩ и съюзниците им заплашват да ликвидират света


Зловещите двойни стандарти на САЩ и съюзниците им заплашват да ликвидират светаМиналия понеделник премиерът на Ирак Хайдар ал-Абади заяви за началото на военна операция за освобождаването на Мосул от Ислямска държава. В същия ден иракските въоръжени сили, кюрдските части, а също шиитските и християнските опълченци започнаха настъпление към град Мосул.

Мосул, северната столица на Ирак, по много неща прилича на Алепо, втората столица на Сирия. И в двата града живеят милиони хора, но за завзети от терористите, и в двата случая правителствени войски се опитват да ги освободят.

Но при Алепо САЩ и техните сателити правят всичко възможно, за да спрат настъплението на правителствените войски, докато при Мосул — всичко, за да изглежда настъплението като операция на коалицията, начело на която са САЩ.

В навечерието на настъплението на иракската армия към Мосул президентът на Русия Владимир Путин, отговаряйки на въпроси на журналисти по време на срещата в Гоа, обърна внимание на сходството и едновременно на различието в двете почти огледални ситуации.

„Ние, разбира се, сега можем да кажем на партньорите ни, че в Мосул също има голям брой мирно население, стотици хиляди хора, и използването на авиацията и артилерията е много опасно от гледна точка на вероятните жертви“, — отбеляза Путин.

 

Независимо от това, Държавният департамент, следвайки политиката си на двойни стандарти, предпочита и до днес да не забелязва явната двусмисленост на ситуацията.

Възниква въпросът: в какво е разликата между ситуациите в Алепо и Мосул? Кой е източникът на двойните стандарти, видни и с невъоръжено око?

Да, ситуациите в двата града са огледални. Разликата е само в това, че ако в първия случай (в Мосул) настъплението срещу ИД се води от войска, лоялна на САЩ, то във втория — от  Асад.

В първия случай сред «защитниците» на Мосул няма от т.нар. „умерена опозиция“, т.е. верните слуги на САЩ, които не се различават по нищо от ИД, но независимо от това са свързани с американските военни.

В Алепо правителствените сили се налага да се бият на живот и смърт с някакви терористични „джибри“, в които Държавният департамент вижда наличието на „умерени главорези“, но упорито не желае да ги идентифицира.

Третата разлика между двете ситуации е в това, че в операцията срещу терористите в Алепо участва Русия.

Там, където участва Русия, не трябва да има победи на проруските сили, дори ако войната се води против самите престъпници.

Т.е. според логиката на Запада, САЩ и техните съюзници следва да подкрепят която и да е сила — дори да са терористите от ИД или бандеровците от Украйна, която води борба срещу Русия.

Зловещо.

На тази лудост трябва да се сложи КРАЙ!

Advertisements

Posted on 23.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: