Spiegel: Еврозъюзът го хвана страх да вкара нови санкции срещу Русия


Spiegel: Еврозъюзът го хвана страх да вкара нови санкции срещу РусияСрещата в Брюксел показа, че, независимо от яростната антируска риторика, ЕС така и не се реши да вкара нови санкции срещу Москва, пише Spiegel.

Но в резултат темата за въвеждането на нови ограничителни мерки по отношение на Москва така и не прозвуча — нито под формата на преки заплахи, нито чрез завоалирани дипломатически формулировки, а всички споменавания за санкции изчезнаха от крайния документ, пише авторът на статията.

Очевидно е, че тази идея, която бе активно лансирана от отделни политици, така и не намери достатъчен брой привърженици в Европа, подчертава изданието.

Независимо от това, че Франция и Великобритания подкрепиха санкциите, Унгария, Гърция и Италия се обявиха против подобни стъпки.

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер също подстави под съмнение плана на Брюксел, отбелязвайки, че антируските санкции по никакъв начин не могат да съдействат за подобряване на ситуацията в Сирия.

 По никакъв начин не изглежда, че ЕС се стреми да продължи своя вариант за разрешаване на кризата.
Срещата на върха стана поредното доказателство на безсилието на Брюксел, който, сблъсквайки се с крупни проблеми, предпочита ролята на страничен наблюдател, завършва авторът на статията.
Реклами

Posted on 22.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: