Генерал-майор Игор Конашенков: Оправданията на Белгия за авиоударите в Сирия са нищожни


Генерал-майор Игор Конашенков: Оправданията на Белгия за авиоударите в Сирия са нищожниМинистерството на отбраната на Русия нарече нищожни оправданията на Белгия за нанесените авиоудари в Сирия.

Централното командване на ВС САЩ, отговарящо за целеуказанията на самолетите в коалицията в Сирия, може да се опита да избяга от отговорност за удара над Хасаджек, заяви официалният представител на Министверството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

„Опитите на главата на военното ведомство на Кралство Белгия да отвлече вниманието на обществеността от случилата се трагедия, използвайки съзнателно нищожни за всеки професионалист оправдания, предизвикват дълбоко недоумение“,- коментира Игор Конашенков.

 

Това говори, или за неразбиране от страна на минисърът на отбраната на Белгия по повод предаденият от руска страна документ, или за стремежа на Централното командване на ВС САЩ да избяга от отговорност, добави още генерал-майор Конашенков.

Във вторник беше нанесен авиоудар в района на Хасаджек, провинция Алепо, в резултат, на който загинаха 6 души, 4 бяха ранени, разрушени бяха две жилищни сгради.

Руските средства ПВО в Сирия засякоха два изтребителя F-16 на ВВС Белгия, самолети на ВКС Русия и ВВС Сирия там не е имало.
Министърът на отбраната на Белгия Стивън Вндепут заяви, че белгийските самолети не са нанасяли удари по Хасаджек, и дори поиска от Москва извинения.
Министерството на отбраната на Русия предостави на Брюксел изчерпателни данни от обективния контрол на въздушното пространство на Сирия, потвърждаващи, че нанесеният удар по сирийското селце Хасаджек, е извършен именно от военно-въздушните сили на Белгия.
Съответните документи също така са били предадени и на извиканият във Външно министерство белгийски посланик в Москва.
Advertisements

Posted on 22.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: