Военни експерти: Хилари Клинтън издаде секретни данни за ядрените възможности на САЩ по време на дебата с Тръмп


Военни експерти: Хилари Клинтън издаде секретни данни за ядрените възможности на САЩ по време на дебата с ТръмпХилари Клинтън по време на прездентските дебати се изпусна и разкри секретни данни за ядрените възможности на САЩ. Това къобщи тв каналът Fox News, позовавайки се на мнението на военни експерти.

В своето изказване кандидатът на демократите заяви, че на главния й опонент Доналд Тръмп не трябва да се поверява контрола над ядрените оръжия в САЩ.

„Десетте души, отговорни за това не биха поверили на Тръмп ключа за ядрената бомба“, твърди Хилари и разкрива още тайни.

Тя разказва подробно колко време минава от момента на издаване на заповед от президента за използване на оръжие за масово поражение до фактическото пускане – четири минути.

Заявлението на Клинтън за четириминутния промеждутък между заповедта и пускането на ядрено оръжие американските експерти преценят като нарушение на секретността. По думите на бивш военен от подразделението на Военноморските сили на САЩ думите на Хилари са пряко нарушение на протоколите за национална безопасност на Америка.

„Нашата държава няма по-големи тайни от тези, които защитават възможностите ни за стратегическо ядрено задържане“, твърди той.

На критиките отговори представител от предизборния щаб на Клинтън. Той отхвърли обвиненията, че тя е разкрила секретна информация. Като доказателство на телевизионен канал са предоставени няколко публикации в медиите, които подробно описват процедурата за реакция на САЩ при ядрена опасност.

Експертите обаче са непреклонни. Те са подчертали, че самият факт на споменаване в академични документи не дава права на държавните чиновници, които имат или са имали по-рано достъп до секретна информация и да говорят за нея на всеослушание.

Advertisements

Posted on 22.10.2016, in Ядрено оръжие и стратегическа стабилност and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: