Посолството на Русия в Молдова е изразило възмущение от ксенофобските изказвания на молдовски министър по отношение на лицата от руска националност


Посолството на Русия в Молдова е изразило възмущение от ксенофобските изказвания на молдовски министър по отношение на лицата от руска националностПосолството на Русия в Молдова е изразило възмущението си от ксенофобските заявления на министъра на транспорта и пътната инфраструктура на Молдова Юрий Киринчук по отношение на лицата от руска националност, предава Infotag.

Преди четири дни министърът написа в своя блог, че сближаването на Молдова с Русия е „най-лошото зло, което може да се случи на гражданите“ на страната му. Освен това той нарече руснаците „лентяи и пияници“.

От руското дипломатическо представителство изразяват недоумение как „шовинистката риторика на Киринчук, който е член на Либералната пария, участваща в управляващата коалиция, е съвместима със заявленията на молдовското ръководство за придържане към европейските ценности на мултикултурализъм, толерантност и борба с дискриминацията“.

В изказването от посолството изразяват надежда, че ще има реакция от страна на властите в страната, включително и от правоприлагащите органи.

Advertisements

Posted on 21.10.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: