Лавров: Независимо от всички жестове на добра воля, които предприеха Москва и Дамаск, джихадистите не желаят да напуснат Алепо


Лавров: Независимо от всички жестове на добра воля, които предприеха Москва и Дамаск, джихадистите не желаят да напуснат АлепоМосква е разтревожена от това, че бойците от терористичната организация „Джабхат ан-Нусра“ отказва да напусне Алепо, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

 

„Силно сме разтревожени от това, че, независимо от всички жестове на добра воля, които предприеха Москва и Дамаск, виждаме, че бойците от „Джабхат ан-Нусра“ отказват да излязат от града“, — каза той.

 

Според Лавров, терористите „използват заплахи, шантаж, а и груба сила, с което възпрепятстват излизането на гражданското население от източно Алепо“.

Лавров отбеляза още, че бойците възпрепятстват и излизането на тези бойци, които са откликнали положително на предоставените от ООН, Русия и сирийското правителство възможности да напуснат района и с това да се разделят с терористите.

Министърът припомни, че терористите саботират доставката на хуманитарна помощ за Алепо.

 

„И „Джабхат ан-Нусра“, и „Ахрар аш-Шам“, и другите организации саботират усилията на ООН с наша подкрепа, с подкрепата на сирийското правителство, да се извърши хуманитарна помощ в Източно Алепо, обстрелват маршрутите, по които може да се достави хуманитарната помощ“, — каза Лавров.

Advertisements

Posted on 21.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: