Лавров: Ислямистите в Алепо провалят примирието и пречат на евакуацията на населението


Лавров: Ислямистите в Алепо провалят примирието и пречат на евакуацията на населениетоВъоръжените ислямисти в Алепо провалят прекратяването на огъня и препятстват евакуацията на населението, заявил руският външен министър Сергей Лавров по телефона на държавния секретар на САЩ Джон Кери, се казва в съобщение на външното министерство в Москва, цитирано от ТАСС.

В съобщението се казва, че сирийските правителствени сили и Въздушно-космическите сили на Русия се обявили хуманитарна пауза във военните действия и са готови да я продължат, ако Фронтът „Ан Нусра“ и присъединилите се към него незаконни въоръжени формирования не нарушават режима на примирието.

В документа се припомня, че на мирните жители и на тези „незаконни въоръжени формирования“ е била дадена възможност да напуснат града, но ислямистите провалят прекратяването на огъня и пречат на евакуацията на населението.

В разговора между двамата министри е било припомнено, че „САЩ трябва са изпълнят обещанието си да отделят умерената опозиция от терористичните групировки“, съобщи външнополитическото ведомство на Русия.

Лавров и Кери са говорили също за ситуацията в Ирак и Йемен и по някои аспекти на двустранните отношения.

Advertisements

Posted on 21.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: