Кремъл с позитивна оценка за срещата на нормандския формат в Берлин


Кремъл с позитивна оценка за срещата на нормандския формат в БерлинКато цяло Кремъл се отнася позитивно към завършилата в Берлин среща от нормандския формат на президентите на Франция, Германия, Украйна и Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва не е имала прекалени очаквания и винаги се е пазела от това, но в същото време, сме били за спазването на минските споразумения и тяхната безалтернативност.

Песков отбеляза, че след миналата среща от нормандския формат, точно преди година, страните в този процес не могат да се похвалят с особен напредък.

Според говорителя на Кремъл, реализацията на минските споразумения през тази една година е боксувала сериозно.

Той даде позитивна оценка на срещата в Берлин, където лидерите на държавите от нормандския формат са могли да сверят часовниците си със ставащото.

Дмитрий Песков бе категоричен, че работата по сближаването на позициите продължава. Засега е трудно да говорим за каквото и да е съгласуване, каза още той.

В рамките на следващия един месец ще бъде проведена нова среща, но на по-ниско равнище, но Песков не уточни кои ще участват в нея.

Прессекретарят на Кремъл съобщи, че президентът Путин е дал съгласието си за разполагането на въоръжена мисия на ОССЕ в Донбас и е призовал да се използва по този въпрос по-активно времето на германското председателство на международната организация.

Advertisements

Posted on 21.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: