Какво се случва по хуманитарните коридори в Сирия (видео)


Какво се случва по хуманитарните коридори в Сирия (видео)Бойците от терористичната групировка „Джейш Фатх ал-Шам“ (ан-Нусра) всячески възпрепятстват излизането от източно Алепо на мирните жители, защото така джихадистите остават без „живия си щит“.

Днес сутринта блокпостът в окръг Бустан ал-Каср, където се намира един от „зелените коридори“, бе подложен на минометен обстрел.
Ислямистите изстреляха 12 снаряди по квартала, желанието им е да сплашат населението, което има намерение да се евакуира. В резултат шофьорите на автомобилите бяха принудени да напуснат сборния пункт, за да предпазят транспорта от повреди.
По предварителни данни, от този обстрел не е пострадал никой. Но след инцидента сътрудниците на ООН заявиха,че не могат да започнат хуманитарна операция, защото не са получили гаранции от всички страни в конфликта.
Фактически джихадистите отказват да гарантират спазване на примирието по време на излизане на хората от източната част на Алепо.
Ислямстите палят домовете на тези, които тръгват към „зелените коридори“, обстрелват ги със снайпери…
В резултат на всичко това, в последните пет часа хората, които напускат източните части на Алепо, са малко.
По-рано Министерството на отбраната на Русия и командването на САР обявиха за временно прекратяване на огъня и началото на хуманитарна пауза.
По-късно тя бе продължена с още едно денонощие.  След берлинската среща Владимир Путин се съгласи на неопределен срок на примирието.
Терористите не се нуждаят от края на мирния процес. С тези си действия те помагат на западните политици, обвиняващи Сирия и Русия в геноцид над населението на Алепо.
Advertisements

Posted on 21.10.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: