Северният флот на Русия не оставя никакви шансове за успех на противника (видео)


Северният флот на Русия не оставя никакви шансове за успех на противника (видео)Според информация от пресслужбата на Северния флот на Русия, целта на новия поход в Средиземно море е да се обезпечи военно-морското присъствие на оперативно важните райони в Световния океан.

Ще се отработват бойната готовност на екипажите и съвместните действия на силите на корабните самолетоносачни групи и авиацията. Планирани са съвместни учения с корабите от другите флотове на Русия.

Извън плана в Средиземно море и сирийската криза, Северният флот на Русия ще проведе не само учебни действия, но и ще участва в бойни действия. Ролята на флагмана на Северния флот не подлежи на оценка.

Тежкият атомен ракетен крайцер „Петър Велики“ е предназначен за поразяване на крупни надводни цели, защита на морските съединения от атаки от въздуха и от подводници на противника в отдалечени райони в моретата и океаните.

За разлика от своите предшественици — ударните ракетни крайцери — „Петър Велики“ е снабден с по-ефективни хидроакустични и радиолокационни средства, оръжие против подводници и крилати ракети, има повишена автономност на придвижването.

Крайцерът е въоръжен практически с всички видове бойни и технически средства, създадени за надводните кораби на ВМФ на Русия. Ударното ракетно въоръжение на „Петър Велики“ внушава уважение сред военните моряци от всички страни.

20-те пускови установки под горната палуба със свръхзвуковите противокорабни ракети П-700 „Гранит“ са предназначени за борба със самолетоносачните групи на противника и поразяват брегови цели („убиецът на самолетоносачите» ГРКР «Варяг» разполага с 16 подобни ракети П-1000 „Вулкан“). След пуска ракетите самостоятелно отработват сложната си програма на полет, имат висок имунитет.

Всеки от двата корабни ракетни комплекси за колективна отбрана С-300М защитава въздушната зона с диаметър 600 километра.
Всички военни специалисти по света твърдят, че в бойна обстановка всички 94 ракети достигат целите си. Ешалонираната трирулева корабна система за ПВО разполага със ЗРК за самоотбрана „Кинжал“ (64 ракети) и със зенитно-артилерийския комплекс „Кортик“ (шест бойни модула, 192 ракети и 36 хиляди 30-мм снаряди).

Бойният потенциал на „Петър Велики“ се допълва от управляващата информационна система (БИУС), тип „Трон“.

Основните технически характеристики на крайцера: 24500 тона, максимална скорост — 31 възела, автономност — 60 денонощия, дължина — 28.5 м…

Главната енергетична установка на кораба е снабдена с два ядрени реактора с обща мощност 600 МВт.

ТАРКР „Петър Велики“ влиза в строя през 1998 г., според корабните мерки е достатъчно млад.

 

Advertisements

Posted on 20.10.2016, in Анализи, Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: