Русия предлага да се активизира работата по разработване на нова конституция за Сирия


Русия предлага да се активизира работата по разработване на нова конституция за СирияСлед срещата си с лидерите на Франция и Германия руският президент Владимир Путин отбеляза, че основната тема на разговорите е била Сирия и цялостното разрешаване на ситуацията в страната, пише вестник „Российская газета“.
„Аз информирах нашите европейски партньори за нашата гледна точка какво се случва там и какво трябва да се направи в най-скоро време за борбата с тероризма, за изкореняването на екстремизма от сирийката земя, така че това огнище да не се възроди в бъдеще и за това какво е нужно да се направи, така че нашите усилия да доведат до окончателното разрешаване на ситуацията“, заяви Путин.
„И преди всичко, разбира се , говорихме за политическите аспекти на процеса. Аз още веднъж напомних на колегите за това, че Русия предлага да се активизира работата по разработване на нова конституция, на основата на която да може да се проведат избори и да се съгласуват позициите на всички страни в конфликта, като се привлекат всички държави в региона, въвлечени в този процес“, допълни държавният глава.

Advertisements

Posted on 20.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: