Москва внесе проектодекларация в ООН, в която настоява да се направи ясно разграничение между опозицията от терористите в Сирия


Москва внесе проектодекларация в ООН, в която настоява да се направи ясно разграничение между опозицията от терористите в СирияМосква внесе проектодекларация в Съвета за сигурност на ООН, в която настоява да се направи ясно разграничение между опозицията от терористите в Сирия, съобщи постоянният представител на РФ в ООН Виталий Чуркин, предаде РИА „Новости“

„Смятаме, че в сегашните условия е крайно важно за страните-членки, които имат влияние върху въоръжените опозиционни групи в източен Алепо и другаде, да активизират усилията си за спешното разграничаване на всички „умерени“ опозиционни сили от терористите, признати за такива от СС на ООН.

Смятаме също така, че е много важно всички страни да предотвратят достъпа до финансова и материална подкрепа на отделни лица и групи или обединения, свързани с групировки, признати за терористични от СС на ООН“, заяви Чуркин.

Русия призовава всички страни да престанат да си сътрудничат с терористите, да се разграничат от тях и формално да се подпишат под споразумението за установяване на примирие.

„Ние сме подготвили проектодекларация по този повод и се надяваме, че тя ще бъде приета от Съвета“, заяви постоянният представител на Русия в ООН.

Дипломатът изрази надежда, че страните, близки до „умерената“ опозиция в Сирия, ще „я убедят да направи правилния избор“.

„Те ще трябва или да напуснат града, или да се разграничат от „Нусра“ (групировката „Джебхат ан-Нусра“) и отново да подпишат споразумението за примирие, посочи Чуркин.

Advertisements

Posted on 20.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: