Холандски правозащитник: Режимът на Саакашвили е бил странен „хибрид“ между безумни фантазии, криминални действия и тежки прояви на корупция


Холандски правозащитник: Режимът на Саакашвили е бил странен "хибрид" между безумни фантазии и долнопробно поведениеПравителството на Грузия обяви, че възнамерява да доведе до край стартираната още през миналата година кампания за възстановяване на справедливостта в страната, включително привличането към съдебна отговорност на редица лица от близкото обкръжение на бившия президент Михаил Саакашвили.

В рамките на тази кампания, представители на редица авторитетни правозащитни организации обвиняват президента, че е провокирал завършилата с разгрома на Грузия война с Русия през август 2008, че е преследвал политическите си противници, оказвал е натиск върху съдебната власт и е стимулирал вихрещата се в страната корупция.

Така, стана ясно, че най-големите частни телевизионни компании са получавали сериозни субсидии от Саакашвили за да бъдат лоялни към него.

Бившият президент на Грузия, Саакашвили е водил „съзнателна и целенасочена борба срещу грузинския език, православието и всичко традиционно и национално в страната“.

Бившият държавен глава е виновен за смъртта на грузинските военни в Афганистан и трябва да бъде изправен на съд заради престъпления, извършени от него срещу страната, като в тази връзка напомня за жестоката разправа с мирната демонстрация на грузинската опозиция в края на май 2011.

На свой ред, холандският правозащитник Вилям ван дер Вейде – председател на неправителствената организация „People for People“, посочва в едно публикувано наскоро от грузинското издание „Грузия и светът“ интервю, че „режимът на Саакашвили въобще не беше демократично управление, а някакъв странен „хибрид“ между безумни фантазии и долнопробно поведение.

През периода, в който той управляваше Грузия, в затворите на страната бяха убити 670 души, а собствеността на 9970 души беше конфискувана без необходимите правни основания за това.

Неговата партия „Единно национално движение“ представлява криминална формация, която трябва да бъде изключена от редиците на Европейската народна партия.

Всички тези хора, включително самият Саакашвили, трябва да бъдат изправени пред съда в Грузия.

Именно Саакашвили започна безумната война през 2008 в Южна Осетия, убивайки невинни хора, а след това обвини за нея Русия.

Мисля, че времето на Саакашвили окончателна изтече и той вече никога няма да може да се върне в политиката. Мога само да се надявам, някой ден да започне да живее в съответствие с християнските норми. При всички случаи обаче, той е свързан с криминални действия и тежки прояви на корупция.

Posted on 18.10.2016, in Анализи, Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: