Русия ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиране (видео)


Русия ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиранеСледващата година държавата ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиране в размер на 3,5 млрд. рубли, заяви президентът на Русия Владимир Путин, съобщи  RT.

Путин направи това изявление по време на среща с министъра на образованието Олга Василиева, министъра на финансите Антон Силуанов и със своя помощник Андрей Фурсенко.

„Срещнахме се с ръководители на лаборатории, така наречените „мегагрантове“. Учените направиха предложение за по-нататъшна работа по най-перспективните направления, които изискват допълнително финансиране.

„Вече сме се договаряли с вас, че това допълнително финансиране за 2017 г. в размер на 3,5 млрд. рубли ще бъде осигурено“, цитира ТАСС изявлението на президента.

По думите на Фурсенко, приоритетни са генетичните изследвания в интересите на медицината и селското стопанство, информационните технологии в сферата на квантовите изчисления и обработката на големи обеми данни, както и създаването на природоподобни технологии (например устройства, консумиращи енергия минимално).

За реализацията на проекти в тези области ще бъдат отделени допълнителни средства.

По-рано министър-председателят на РФ Дмитрий Песков присъди правителствени награди в областта на науката и техниката на 18 млади учени.

 

Advertisements

Posted on 18.10.2016, in Видео, Наука и технологии, Образование and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: