Русия ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиране (видео)


Русия ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиранеСледващата година държавата ще отдели за научни разработки в най-перспективните направления допълнително финансиране в размер на 3,5 млрд. рубли, заяви президентът на Русия Владимир Путин, съобщи  RT.

Путин направи това изявление по време на среща с министъра на образованието Олга Василиева, министъра на финансите Антон Силуанов и със своя помощник Андрей Фурсенко.

„Срещнахме се с ръководители на лаборатории, така наречените „мегагрантове“. Учените направиха предложение за по-нататъшна работа по най-перспективните направления, които изискват допълнително финансиране.

„Вече сме се договаряли с вас, че това допълнително финансиране за 2017 г. в размер на 3,5 млрд. рубли ще бъде осигурено“, цитира ТАСС изявлението на президента.

По думите на Фурсенко, приоритетни са генетичните изследвания в интересите на медицината и селското стопанство, информационните технологии в сферата на квантовите изчисления и обработката на големи обеми данни, както и създаването на природоподобни технологии (например устройства, консумиращи енергия минимално).

За реализацията на проекти в тези области ще бъдат отделени допълнителни средства.

По-рано министър-председателят на РФ Дмитрий Песков присъди правителствени награди в областта на науката и техниката на 18 млади учени.

 

Posted on 18.10.2016, in Видео, Наука и технологии, Образование and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: