Уикилийкс: Кампанията на Хилъри Клинтън в медиите е откровена манипулация


Уикилийкс: Кампанията на Хилъри Клинтън в медиите е откровена манипулацияУикилийкс публикува електронната кореспонденция на Клинтън с журналисти от редица водещи американски средства за масова информация, от което следва, че редакциите на изданията и телевизиите съзнателно са информирали за кампанията в угодна за Клинтън светлина.

В частност, кореспондентът на New York Times е изпратил текста на интервюто си, давайки възможност на кандидата да зачертае всички реплики, които не я устройват.
Получавайки поправения вариант, журналистът отбелязва, че би искал да върне в крайния вариант на статията някои цитати, които биха били интересни за читателите. Но екипът на Клинтън настоява за съкратения вариант, в който не влизат противоречивите реплики.
Редактор от Boston Globe предлага да публикува във вестника бележка, написана от един от членовете на щаба на Клитън.
Статията трябвало да се появи едновременно с новината за пристигането на кандидата в щата и да съдейства за позитивния отклик сред обществеността на това събитие.
В едно от публикуваните писма журналист от телевизия CNN по-рано предупреждава Клинтън за въпросите на зрителите, чийто отговори могат да бъдат проблемни за кандидата. Сред подобни „опасни“ теми бил въпросът за смъртното наказание.
Сайтът публикува също електронната кореспонденция на Клинтън с журналисти и от други американски СМИ, от които следва, че редакциите на изданията и телевизиите съзнателно са информирали зрителите за кампанията в угодна за Клинтън светлина.
Advertisements

Posted on 16.10.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: