Без конкретни договорености за решаване на кризата в Сирия на срещата в Лозана


Без конкретни договорености за решаване на кризата в Сирия на срещата в ЛозанаНа завършилата в Лозана среща за Сирия между Русия, САЩ и редица регионални държави не се стигна до конкретни договорености за решаване на кризата в тази страна.

В преговорите, които продължили 4,5 часа, участваха руският външен министър Сергей Лавров, държавният секретар на САЩ Джон Кери, специалният пратеник на генералния секретар на ООН за Сирия Стафан де Мистура, както и външните министри на Турция, Саудитска Арабия, Иран, Катар, Йордания, Египет, Ирак.

Главната тема на срещата в Лозана бе възстановяването на примирието в Сирия.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че участниците на многостранните преговори по Сирия в Лозана са обсъдили някои идеи и са се договорили да продължат контактите и в бъдеще, предаде ТАСС.

„Има някои идеи, които бяха обсъдени в този кръг, представляващ достатъчно влиятелни държави, които могат да въздействат върху ситуацията. Договорихме се, че ще продължим контактите в близките дни“, заяви Лавров.

Според него участниците на преговорите са се изказали за началото на политическия процес в Сирия „колкото се може по-скоро“.

„Ние се изказахме еднозначно, колкото се може по скоро да започнем мирния процес за страната“, отбеляза министърът.

 

Advertisements

Posted on 16.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: