Съкрушителни удари на руските ВКС в Сирия (видео)


Съкрушителни удари на руските ВКС в Сирия (видео)Изминалата нощ ще бъде запомнена от терористите от  „Джунд ал-Акса“, които бяха завзели значителни участъци от територията в северна Хама по време на последното си настъпление.
Метежниците не успяха да намерят скрити места, за да се предпазят от съкрушителните удари на руската авиация.
Особено мощни бяха бомбардировките над базите и укрепленията на джихадистите в населените места Маан, Souran, Um Hariteen, Tal Bizam и Тал Ал-Саван.
Възползвайки се от паниката на терористите, след огневия щурм, правителствените войски преминаха към настъпление едновременно в две направления.
Според сведения от армейците, атакувано е населеното място Tal Bizam, в резултат на което силоваците са започнали боеве по улиците.
Информацията, обаче, на този етап не е потвърдена. В същото време щурмовите групи на спецназа „Шахин“ от бригадата „Tiger Forces“ и 555-а механизирана дивизия на ВС на САР, приближавайки се плътно до позициите на „Джунд ал-Акса“, са ликвидирали часовите и се нахлули в укрепения район.
В резултат на действията на подкрепящите подразделения на правителствените войски е пробита отбраната на джихадистите и те са изтласкани от населеното място.
По такъв начин сирийските военни са разблокирали участъка от трасето М-5 (Хама-Идлиб), прилежащо към даденото населено място.
Advertisements

Posted on 14.10.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: