Руският президент Путин се обяви срещу непрозрачните търговски споразумения TTIP и TPP


Руският президент Путин се обяви срещу непрозрачните търговски споразумения TTIP и TPPОпитите за създаване от някои страни на затворени и непрозрачни проекти като Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции и Транстихоокеанското партньорство предизвикват съжаление, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за РИА „Новости“ и индийската информационна агенция IANS.

„Ситуацията в световната икономика и финанси остава сложна, още не са преодолени последствията от глобалната финансова криза.

В тази връзка предизвикват съжаление опитите на някои страни да решат натрупалите се проблеми чрез протекционистки мерки, чрез създаването на затворени и непрозрачни проекти като Транстихоокеанското партньорство или Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции“, каза Путин.

„Русия, както и нашите партньори от БРИКС, са привърженици на създаването на открити икономически пространства, носещи недискриминационен характер и опиращи се на принципите на СТО“, добави той.

Президентът на САЩ Барак Обама разглежда Трансатлантическото (TTIP, по което се водят преговори от 2013 г.) и Транстихоокеанското (ТРР, сключено през 2015) партньорства като приоритети в работата му като президент.

Само че Обама така и не успява да се пребори за ратификацията на търговското споразумение с азиатските страни от Конгреса, а преговорите с ЕС по TTIP зациклиха заради съпротивата на Франция и Германия.

Advertisements

Posted on 14.10.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: