Асад: Ние вярваме на Русия и на нейната политика


Асад: Ние вярваме на Русия и на нейната политикаВъв въздуха има мирис на Трета световна война, това заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за руския в. „Комсомолская правда“», съобщи ТАСС.

 

Ето какво каза още Асад в интервюто:

 

„Сирия е една от най-важните политически сцени, но има и други. Виждаме ескалация на конфликта, но главната цел на САЩ е да запазят американската хегемония над света, да не позволят на никого да бъде партньор на политическата или международната сцена, нито на Русия, нито на техните съюзници на Запад.

Затова този мирис на война, който вие описвате като Трета световна война, се усеща във въздуха, но все още не е пряк военен сблъсък. 

 

Ако говорим за проблема, трябва да говорим и за източника на проблема: това е тероризмът. Най-важното е кой поддържа терористите ежедневно и ежечасно. Това е главният проблем.

 

Този проблем може да бъде решен. Въпросът не е в това кои страни се намесват в работите на Сирия, а в това кои страни поддържат терористите. Русия, Иран и „Хизбула“ са наши постоянни съюзници, те са тук на законова основа.

Те воюват против терористите, но има други страни, които се намесват с цел подкрепа към терористите. Въпросът не е в броя на играчите, основният въпрос е тероризмът.

Западът никога няма да се примири с независимостта на Сирия.

Сирия е независима страна, а Западът никога няма да се примири с независимостта на която и да било страна, независимо дали това е малка Сирия или велика Русия.

Какъв е проблемът им с Русия? Защото тя защитава правото си да казва „да“ или „не“.

А Западът иска постоянно да се съгласяват с него. Такъв е и проблемът на Сирия със Запада.

 

Ние вярваме на Русия и на нейната политика.

Руската политика се основава на морала, а не само на интереси.

Ние знаем, че тя ни подкрепя в името на унищожението на тероризма, а не защото иска нещо в замяна.

До този момент тя нищо не е поискала от нас. Всички тези фактори накараха мен и сирийското правителство да помолим за помощ Русия.

 

Саудитска Арабия ми предлагаше Сирия да прекъсне отношенията си с Иран, в замяна да помогнат на сирийското правителство. Саудитските власти ненавиждат Иран, те винаги са искали Сирия да убеди Иран да се те интересите си“.

Posted on 14.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: