Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиненията за извършени военни престъпления в сирийския град Алепо


Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиненията за извършени военни престъпления в сирийския град АлепоРуският президент Владимир Путин отхвърли обвиненията за извършени военни престъпления в северния сирийски град Алепо, съобщава БНР.
„Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място естествено САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност“, заяви Путин в интервю за френската телевизия TF1.

Путин обясни въздушните удари в Алепо с това, че те са насочени против Фронта “Ан Нусра”, който е включен в списъка на ООН на терористичните организации.
„Не можем да позволим на терористите да използват цивилни като живи щитове. Не можем и да им позволим да шантажират целия свят, като вземат заложници“, заяви руският президент.
„За сирийската криза не съществува друго решение освен засилването на държавните институции в Сирия и подпомагането им в борбата с тероризма“, каза още Владимир Путин, цитиран от БНР.

Advertisements

Posted on 13.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: