Русия е изпитала успешно първите в света образци на радиоелектронно оръжие, което няма аналози в света


Русия е изпитала успешно първите в света образци на радиоелектронно оръжие, което няма аналози в светаРусия е изпитала успешно първите в света образци на радиоелектронно оръжие, което няма аналози в света, стана ясно на открита оръжейна изложба „АрмХайтек – 2016″.

Новото оръжие е разработка на Обединена приборостроитела корпорация.

Нейни представители, разкрили пред РИА „Новости“, че радиоелектронното оръжие работи на нови физически принципи, които му позволяват да неутрализира електрониката на умните оръжия на противника.

Новото руско оръжие работи на принципа на насочената енергия. Това му позволява да въздейства на бордовата апаратура на самолетите, безпилотните самолети и на високоточното оръжие.

Образци от новото оръжие са били показани на закрити стрелби пред високопоставени представители на руското военно министерство. Това е станали по време на военно – техническия форум „Армия – 2016″, който се проведе между 6 и 11 септември.

През последните месеци руски военни специалисти вече нееднократно загатват за създаването на нови образци въоръжение.

В края на септември директорът на корпорация „Тактическо ракетно въоръжение“ Борис Обносов намекна за разработки на свръхзвуково оръжие. Тогава той се ограничи само загадъчно да намекне, че вече са извършени някои успешни експерименти.

През пролетта в Русия започнаха изпитанията на свръхзвукови рекети „Циркон“ за руския боен флот. Те трябва да бъдат взети на въоръжение от най-новите атомни подводници от пето поколение от клас „Хъски“.

Атомният ракетен крайцер „Петър Велики“ също трябва да получи от ракетите „Циркон“.

Advertisements

Posted on 13.10.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Стефан Караджа

    Като Русия няма втора и никога няма да има !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: