Русия създава постоянна военноморска база в Сирия


Русия създава постоянна военноморска база в СирияМинистерството на отбраната на Руската федерация подготвя документи, които ще позволят създаването на постоянна военноморска база в град Тартус, западна Сирия, съобщава „Взгляд“ , позовавайки се на руския заместник-министър на отбраната Николай Панков.

„На територията на Сирия ще имаме постоянна военноморска база в Тартус. Съответните документи в момента са подготвени, те преминават процедура по междуведомствената координация… Надяваме се, че скоро ще искаме от вас да ратифицирате тези документи“, заяви Панков на заседание на Съвета на Федерацията.

Тартус е вторият по големина пристанищен град в Сирия след Латакия. В него е разположен единственият руски пункт за материално-техническо обслужване на Военноморския флот на Русия, който функционира от 1977 година.

Миналата седмица руското министерство на отбраната съобщи, че в Сирия е доставена една батарея зенитно-ракетни комплекси С-300, предназначена да гарантира сигурността на военноморската база в Тартус и намиращите се в крайбрежната зона кораби.

Advertisements

Posted on 10.10.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: