Русия и Сърбия за първи път провеждат съвместни летателно-тактически учения “Барс-2016“


Русия и Сърбия за първи път провеждат съвместни летателно-тактически учения “Барс-2016“Летци от въздушно-космическите сили на Русия и Военно-въздушните сили на Сърбия за първи път провеждат съвместни летателно-тактически учения “Барс-2016“ на територията на Сърбия, съобщи Департаментът за информация и масови комуникации на МО на Русия, цитиран от “Взгляд“

“В мероприятието ще вземат участие съвместни екипажи на двете страни от изтребителната и армейската авиация на самолети МиГ-29 и хеликоптери Ми-8.

Ще бъдат задействани до 10 единици авиационна техника на ВВС и войските ПВО на Сърбия“, предава РИА “Новости“ съобщението на ведомството.

Според информация на Министерството на отбраната, в рамките на ученията летателният състав ще извърши прихват на въздушни цели, ще изпълни елементи от въздушен бой, фигури от висшия пилотаж, тактически удари по наземни цели, също ще бъдат изпълнени десантни и издирвателно-спасителни задачи.

Както се казва в съобщението на руското военно ведомство, “Барс-2016“ се провежда в съответствие с плана за международно военно сътрудничество.

Advertisements

Posted on 10.10.2016, in Балканите, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: