Председателят на Народния съвет на Сирия: Сирийският народ никога няма да забрави подкрепата на Русия


Председателят на Народния съвет на Сирия: Сирийският народ никога няма да забрави подкрепата на РусияПредседателят на Народния съвет на Сирия Хидия Абас заяви, че сирийският народ никога няма да забрави политическата, икономическата и военната подкрепа, оказана от страна на Русия, предаде RT.

„Сирийският народ никога няма да забрави политическата, икономическата и военната подкрепа, оказана от Русия, както и твърдата позиция на Русия в противопоставянето на враждебните намерения на Запада и терора“, заяви Хабас, цитирана от агенция ТАСС.

Тя отбеляза, че Русия е използвала в Съвета за сигурност на ООН правото на вето, за да може, по думите й „да бъде предотвратено приемането на резолюция, насочена към подкопаване на сигурността и стабилността в региона, подкрепа на екстремистите и онези, които ги финансират“.

По-рано по време на заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия наложи вето на резолюцията, предложена от Франция, за урегулирането на ситуацията в Алепо. При това алтернативната резолюция, внесена от руската страна, също не бе приета.

Advertisements

Posted on 10.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

  1. Дано не станат, като нашите партийни ренегати и управленски парвенюта!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: