Пол Крейг Робъртс: Действията на САЩ не са в интерес на Европа и водят само към Трета световна война


Пол Крейг Робъртс: Действията на САЩ не са в интерес на Европа и водят само към Трета световна войнаЗападната пропаганда постигна целта си – американците повярваха на вашингтонските изявления за „руската заплаха“, а Европа дори вече иска помощ от САЩ срещу Русия.

Според авторът от OpEdNews Пол Крейг Робъртс, цената за войната на САЩ за световна хегемония ще бъде платена от американските данъкоплатци и европейците.

 

„Могат ли западните пропагандатори да излъжат който и да е, освен себе си!“, – пита Пол Крейг Робъртс на страниците на OpEdNews.

 

Едно от абсурдните изявления е това, че хуманитарната помощ, която Русия изпраща към Украйна – е само хитрост и повод за руско нахлуване. Пропагандаторите, както е видно, мислят хората от Запада за кретени, прави изводите си авторът.

 

„Всеки глупак вече разбира, че ако Русия искаше да насочи войските си навътре в Украйна, нямаше да търси какъвто и да е повод, а особено пък чрез мероприятие заедно с „Червения кръст“.

Източна Украйна веднага след Крим гласува за независимост от Киев и за присъединяването си към Русия, така че ако на Русия й трябва повод, то тя отдавна би решила въпроса с източните украинци“.

 

„На Русия не й трябва повод, за да спаси руснаците от изтребване от марионетките на Вашингтон, като палестинците в Газа“.

 

С бездействието си руската власт дава на „васалните на Вашингтон държави в Европа“ време, за да осъзнаят, че главният проблем не е Русия, а Вашингтон. Да осъзнаят, че „Вашингтон искат отговорността за конфликта с Русия да падне върху европейците“.

 

 

„Вашингтон, неговите васали в ЕС и неговите марионетки в Киев“ са против хуманитарния конвой, защото отчаяно се опитват да попречат на света да разбере „каква катастрофа е налице в руските територии от действията на екстремистите-русофоби, издигнати на власт в Киев“.

 

„Западните медии са престъпни“ и не съобщават нищо за човешките жертви в региона, пише Пол Крейг Робъртс.

 

НАТО-вските генерали, шефът на Пентагона и американските сенатори сеят истерия, твърдейки, че Русия скоро ще нахлуе не само в Украйна, но и в Прибалтика, в Полша, а „и в цяла Европа“.

 

 

„Тази истерия поглъща Запада, въпреки пълното отсъствие на каквито и да са признаци Русия да се готви за нахлуване, та тя дори няма мотив да направи това“.

 

Вашингтон „лъже, че Путин има намерение да възстанови Съветската империя“. Да, този същият Путин, който държеше Грузия в ръцете си, но я пусна.

 

 

„Вашингтонската пропаганда работи“, – прави изводите си авторът. Американците, които трябваше да се събудят след лъжите в Афганистан, Ирак, Сомалия, Либия, Сирия и Иран, сега смятат Русия за заплаха. А корумпираният режим на Обама отново ги подготвя за война.

Надеждата за света е в „контрасанкциите“ на руснаците. Те в края на краищата ще легнат на плещите на американските данъкоплатци. Полската власт вече изиска Вашингтон да купи техните ябълки.

Доколкото САЩ имат намерение да разположат ракети срещу Русия в Полша, то това дава на Вашингтон педал за натиск, отбелязва авторът. А щом Вашингтон отстъпи пред Полша, подобни изисквания ще издигнат Гърция, Австрия и цяла Европа.

Това подлярско мошеничество, по което тръгна САЩ по отношение на света в 21 век, няма исторически аналози, сигурен е Пол Крейг Робъртс.

И това се отнася не само за „лъжливите войни“, но и за финансовите машинации на Уол-Стрийт.

Европейците все някога ще се събудят и ще разберат, че Вашингтон ги защитава само от несъществувата „руска заплаха“, причинявайки им гигантски загуби за американските войни, които Щатите води, за да остане световен хегемон.

Ще разберат, че действията на САщ не са в интерес на Европа и водят само към Трета световна война, в която европейците ще бъдат първите жертви.

Advertisements

Posted on 09.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: