Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин показа робота-андроид, който ще лети в космоса (видео)


Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин показа робота-андроид, който ще лети в космоса (видео)Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин показа робота-андроид, който ще бъде изпратен в космоса в качеството му на член на екипажа на орбитален кораб, съобщи РИА „Новости“ .

„Разкъсана на парчета страна“ създава робот – член на екипажа на орбитален кораб. Поръчах на Фонда за перспективни изследвания, съвместно с Ракетно-космическата корпорация „Енергия“ да адаптира робота за участие в експедиция на пилотируем кораб.

В този проект ще бъдат включени млади учени под ръководството на главния конструктор на пилотируемата програма Е. А. Микрин“, написа във Фейсбук политикът, отговорен за договорите за отбрана, отбранителната промишленост и космическа индустрия.

Роботът се казва Федор (FEDOR – — Final Experimental Demonstration Object Research — Финален експериментално-демонстрационен обект на изследване).

Планира се през 2021 година Федор да се адаптира към новия пилотируем кораб и да се включи в летателните изпитания.

Според Рогозин, андроидът е способен да избира самостоятелно оптималните решения на поставените задачи, а при необходимост оператор може да поеме управлението.

„Изкомандвах Федор: „Падни-победи!“ Той ме послуша и прекрасно изпълни заповедта. Далеко ще стигне този Федор. Такива ги вземат в космонавтиката“, резюмира Рогозин.

Центърът за развитие на роботехниката е създаден към Фонда за перспективни изследвания с указ на президента на РФ на 16 декември 2015 г.

Самият фонд е създаден през 2012 г. по аналог на американската агенция DARPA, която отговаря за иновациите във Въоръжените сили на САЩ.

Днес Фондът работи по повече от 50 проекта, за него са изградени 35 лаборатории във водещи вузове и научни институти на страната.

 

Posted on 09.10.2016, in Видео, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: