Уикилийкс: Хилари Клинтън е майката на терористичната организация Ислямска държава


Уикилийкс: Хилари Клинтън е майката на терористичната организация Ислямска държаваОснователят на Уикилийкс Джулиан Асандж заяви, че разполага с доказателства за връзката между кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън и терористичната организация Ислямска държава, съобщава The Political Insider.

По думите на Асандж, Клинтън не просто е била в контакт с терористите.

Заемайки поста държавен секретар на САЩ, тя е разпоредила изпращането на американско оръжие в Катар, откъдето то е попаднало в ръцете на либийските бунтовници, сражаващите се срещу Муамар Кадафи.

Така Хилари е съдействала за свалянето на либийското правителство. След това оръжието е било прехвърлено в Сирия за подкрепа на Ал Кайда и свалянето на правителството на Башар Асад.

Клинтън има водеща роля в организирането на т.нар. приятели на Сирия, за да обезпечи подкрепяното от ЦРУ въстаническо движение срещу режима на Асад в Сирия.

В хода на публичните си показания след атентата в Бенгази в началото на 2013 година Хилари Клинтън отричаше под клетва, че е знаела за доставката на оръжие.

Но в Democracy Now основателят на Уикилийкс Асандж заявява, че 1 700 електронни писма, намерени в нейния компютър, пряко я свързват с кризата в Сирия и непосредствено с организациите Ислямска държава и Ал Кайда.

Advertisements

Posted on 08.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: