Руската военна авиация остава безсрочно в Сирия (видео)


Руската военна авиация остава безсрочно в Сирия (видео)Държавната дума ратифицира руско-сирийското споразумение за безсрочно разполагане на авиационна група на Руската Федерация на територията наСирия, съобщи ТАСС.

Документът беше подписан на 26 август 2015 г. в Дамаск, а близо година по-късно, на 9 август 2016 г., руският президент Владимир Путин го внесе за разглеждане в долната камара на парламента.

В споразумението се посочва, че руската авиационна група се разполага на територията на Сирия по молба на сирийската страна и се дислоцира на летище Хмеймим, в провинция Латакия, на безвъзмездна основа.

Наличието на руска военновъздушна групировка в Сирия „отговаря на целите за поддържане на мир и стабилност в региона“, включително борбата с международния тероризъм и съдействието за вътрешнополитическия диалог, заяви председателят на комисията по международните въпроси към Държавната дума Леонид Слуцки.

Съгласно споразумението авиационната група се използва по решение на командира й според планове, съгласувани със Сирия, отбелязва ТАСС. Нейният състав се определя от Русия.

 

Advertisements

Posted on 08.10.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. има 1 коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: