Литва с предложение за връчване на Нобелова награда за мир на руския президент Владимир Путин


Литва с предложение за връчване на Нобелова награда за мир на руския президент Владимир ПутинВ Литва предложиха да бъде връчена Нобелова награда за мир на руския президент Владимир Путин за огромният му принос в запазването на стабилността на планетата, за ясната му позиция в укрепянето на международната дипломация, съобщава изданието BALTNEWS.lt, цитирано от агенция „Новинарски фронт“.
Писмо с такова предложение и формулировка подготвиха литовски интелектуалци, които възнамеряват да го изпратят в норвежкия Нобелов комитет в Стортинг.
По думите на един от инициаторите на идеята, президентът на Руската Федерация напълно заслужава да стане нобелов лауреат, най-малккото за усилията му в укрепянето на сътрудничеството между народите и за последователното му отстояване на идеята за многополярен свят.
Тези възгледи на руския лидер срещат подкрепата на милиони хора по целия свят, което се видя и от резултатите на проведената среща на върха G20.
А готовността на част от европейските лидери да се откажат от удължаването на финансовите и икономически санкции срещу Русия, също свидетелстват за признаването на международния авторитет на руският държавен глава.
Що се касае за личните симпатии, многочислените акции в подкрепа на руския президент в Германия, Великобритания, Франция, България и други страни, еднозначно потвърждават: здравомислещите европейци са на страната на Русия, подкрепят водената от нея политика и руският президент.

„Изключително много обикновени хора и граждани на Литва подкрепят руският президент, обаче откритото говорене на тази тема по ред обстоятелства за сега е опасно в нашата страна“- коментира един от инициаторите на идеята пред литовкото издание.

Руският президент днес празнува 64 си рожден ден- поздравления, думина благодарност, пожелания за благословение и здраве валят от всяко ъгълче на света.

Posted on 07.10.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: