Властите в Грузия започнаха разследване срещу Михаил Саакашвили за опит за държавен преврат


Властите в Грузия започнаха разследване срещу Михаил Саакашвили за опит за държавен превратВластите в Грузия започнаха разследване след публикации в медиите, според които бившият прозападен президент Михаил Саакашвили се опитвал да свали властта, предаде БТА, позовавайки се на съобщение на службите за сигурност.

„Грузинските контраразузнавателни служби започнаха разследване за конспирация за сваляне на управляващите и поемане на властта“, заяви по телевизията заместник-директорът на грузинските тайни служби Леван Изория.

Той каза, че разследването е започнало след продължителни проучвания и въз основа на статии в пресата, най-вероятно имайки предвид публикация в не много известния базиран в Русия сайт „Украински Уикилийкс“.

Сайтът публикува текста на разговор, който бил проведен на истанбулското летище между Саакашвили и бившия секретар на грузинския Съвет за държавна сигурност Гига Бокерия, в който двамата обсъждат план за организиране на демонстрации срещу правителството.

Съобщението за разследването беше направено два дни след големи демонстрации против предполагаем опит на правителството да поеме контрола над най-популярната телевизия в страната.

Михаил Саакашвили дойде на власт в Грузия през 2003 година след успеха на Революцията на розите и управлява страната десет години.

Преследван в родината си за злоупотреба с власт, Саакашвили в момента е губернатор в украинската Одеска област и има украинско гражданство.

Advertisements

Posted on 07.10.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: