Американски експерт: Военната операция в Сирия демонстрира високия потенциал на Черноморския флот на Русия


Американски експерт: Военната операция в Сирия демонстрира високия потенциал на Черноморския флот на РусияРуските военни операции в Сирия показаха висок военен потенциал на Черноморски флот, счита директорът за изучаване на потенциала на Русия при военноморския колеж на САЩ професор Майкъл Петерсен.

„Едно от нещата, които аз намирам за много интересни в операциите на Русия в Сирия, че Русия демонстрира експедиционния потенциал на Черноморския флот.

Аз не мисля, че те биха могли да го направят преди 10 г., но сега намесата в Сирия се осъществява с използване мощностите на Черноморския флот” – цитира го Sputnik.

Според експерта, руският флот през последните години достигна значителен прогрес в използване на технологиите и обучението на персонала.

Петерсен също засегнал темата за разширяване на руското присъствие в Арктика. Според него, САЩ и НАТО трябва внимателно да следят нарастването на военните възможности на Русия в Арктика.

„Те разширяват своите възможности там, те винаги са имали огромен потенциал за действие в Арктика и сега увеличават силите си. Това дава повод за замисляне относно неотдавнашната история относно сътрудничество относно Арктика” – казал Петерсен.

„Русия – по мое мнение, макар някои да не са съгласни – основно играят в Арктика по правилата и показаха полезна степен на сътрудничество в Арктика… Аз, както и преди считам, че можем да намерим област за сътрудничество” – добавил експертът.

Реклами

Posted on 07.10.2016, in Анализи, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: