Руската преса: Подгответе се за ядрена война със Запада


Руската преса: Подгответе се за ядрена война със ЗападаРусия предупреди гражданите си, че ядрена война със Запада може да се окаже неизбежна и предизвикана от сблъсъците в Близкия изток.

Руската телевизия “Звезда” обяви, че “шизофрениците от Америка “подострят” ядрените оръжия за Москва”. Представители на руските власти в петък обявиха, че са били построени подземни убежища, които биха могли да приютят 12 млн. души, което е горе-долу цялото население на Москва, съобщава Канал 3.

Междувременно руското министерство за гражданска защита обяви, че се провеждат безпрецедентни “широкомащабни” учения в цяла Русия във връзка с гражданската защита в продължение на 4 дни.

Ученията действително са широкомащабни, защото в тях участват около 40 млн. руснаци и 200 хил. специалисти от “аварийни спасителни подразделения”. Целта на ученията е подготовка за “мащабни природни и причинени от човека бедствия в Руската федерация.

По думите на ръководителя на министерството Олег Мануилов, ученията ще тестват как руснаците биха отговорили на “бедствие” при “извънредна” ситуация.

Междувременно министър-председателят на Руската федерация Димитрий Медведев подписа разпореждане за преустановяване на споразумението със САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработките в ядрената и енергийната сфера, предава TACC.

Съответният документ е публикуван на интернет страницата на кабинета на министрите.

„Във връзка с въведените от САЩ ограничения за сътрудничеството с Руската федерация в областта на атомната енергетика се преустановява споразумението между правителствата на Руската федерация и правителствата на САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработки в ядрената и енергийната сфера от 16 септември 2013 г.“.

Advertisements

Posted on 06.10.2016, in Ядрено оръжие и стратегическа стабилност and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: